park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park
https://svenskagranar.se/wp-content/uploads/2021/10/Drone-2.jpeg

Vår historia

Ett brinnande intresse, hårt arbete och genuint engagemang är det som krävs för att kunna odla de vackraste julgranar av absolut högsta kvalitet.

Högsta kvalitet sedan 1982

En av de traditioner som följt med julen i alla år är julgranen - det magiska trädet som samlar hela familjen och sprider glädje. Detta fantastiska träd har våra samarbetspartners odlat i flera decennier. Med kunskap, engagemang och mycket passion för hantverket. Vår samarbetspartner Gunnar Göthner i Degeberga har odlat julgranar ända sedan 1982. Under åren har hårt arbete och kärlek till hantverket lett till att granarna blivit kända som landets vackraste. Utöver det säljer vi även granar odlade i Arkelstorp samt ett parti ekologiska rödgranar odlade i Vårgårda. Du kan därför vara trygg med att få hem en äkta svensk julgran av absolut högsta kvalitet när du beställer en gran från oss.

Plantering & skötsel

Ett brinnande intresse, hårt arbete och genuint engagemang är det som krävs för att få de vackraste julgranarna. Många tror att det bara är att köpa upp en bit mark, plantera en julgran och sedan hugga den 10 år senare, så funkar det inte. För att få till den högsta kvaliteten och den perfekta formen krävs det skötsel året om – varje år.

Det tar 8-12 år från planta till julgran för en ädelgran/kungsgran, och 5-7 år för en vanlig julgran/rödgran. Merparten av plantorna våra odlare sätter är kungsgran (Abies Nordmanniana), men våra odlare sätter även vanliga julgranar (Picea Abies). Varje år planteras mellan 60–90 000 julgransplantor. Normalt börjar planteringen vid påsk, och håller på några veckor. Det är viktigt att sätta plantorna så tidigt som möjligt. Då hinner de etablera sitt rotsystem innan sommarvärmen och torkan kommer. Den största mängden planteras med maskin, men om det är skogsmark planteras de även för hand. Alla odlingar med ädelgran är inhägnade för att hålla viltet ute.

Är du nyfiken kring julgranens historia?
Läs mer om julgranens historia här.

Leverans ända hem till dörren

Nu kan du äntligen få en av våra vackra julgranar levererade ända hem till dörren utan att behöva gå förbi din lokala torghandlare med utplockat sortiment från de som var där före dig. Vi har redan gjort jobbet åt dig och valt ut de finaste granarna som vi säljer här på vår hemsida. Snabbt och smidigt kan du välja vilken dag och tid som passar dig bäst för leverans. Vi både levererar och återvinner julgranar 100% fossilfritt i hela Stockholm. Men det bästa av allt är att vi stolt kan gå ut med att vi har en Nöjd-kund-garanti som gäller för alla våra kunder.

Beställ din julgran nu arrow_forward