park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Julgran skötsel – så ska du göra

Med lite omvårdnad så kan du definitivt maximera din grans livslängd. Ofta så räcker det med små ingrepp för att julgranen ska hålla sig fräsch väldigt länge. Här kommer några enkla skötselråd.

Det är lätt att glömma bort att granen är ett högst levande ting. Och som alla andra levande ting behöver den näring och rätt klimat för att inte skrumpna ihop. Här är några enkla tips för dig som vill att julgranen ska hålla så länge som möjligt.

Vi kan så klart inte garantera att dessa råd kommer att göra så du helt slipper ta hand om barr. Men de kommer definitivt att göra nytta.

Julgranen gillar ett svalt klimat

Granar är kända för att ogilla alltför extrem värme. Genom att placera den så kallt som möjligt kan man i många fall säkerställa att den barrar mindre och håller sig snygg och fräsch så länge som möjligt. Många väljer att ha granen utomhus just av denna anledningen.

Julgranen älskar vatten

Om man glömmer att ge julgranen vatten så kommer den vissna snabbare än man tror. Det är ofta en bra idé att byta vatten regelbundet för att säkerställa att granen får den vätska och näring som den behöver. Det är en bra idé att vattna extra mycket under de första dagarna.

Julgranen älskar fukt

På senare tid har det blivit populärt att fukta granen med hjälp av en sprayflaska och vatten. Det kan bli ett väldigt bra komplement till vattning och minimerar enligt många granens tendens att annars sprida barr.

Har du egna knep?

När det kommer till kritan så finns det nog inget felsäkert sätt att sköta en gran. Allt beror på individuella förutsättningar och omständigheter. Vad som är säkert är däremot att även små åtgärder kan göra mycket för att hålla granen fräsch.

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..