park

Leverans direkt till dörren. Stockholm - Göteborg - Malmö

park

Artiklar

första-advent

Varför firar vi advent?

Fyra söndagar före jul firar vi advent. Första advent kan infalla både i slutet av november eller i december och beror på när julafton är det året. Det är för många också en inledning till julen. Första advent är det många som tar fram ljusstakar och stjärnor. Glögg, pepparkakor och pynt, nu kan julmyset börja!
plastgran

Plastgran eller riktig julgran?

Att välja rätt ur miljösynpunkt när man shoppar kan vara en riktig huvudvärk i många fall. Men när det kommer till julgranar är det enkelt. Skippa plastgranen och välj en riktig julgran i stället. Tänk på miljön när du väljer din gran.
julmusik

Julmusik

Vad skulle julen vara utan julmusik? Julsånger kan göra underverk för att höja stämningen både under julstöket och på dopparedagen. Jingle Bells är ett måste vid pepparkaksbaket och det går bara inte att slå in julklappar utan att nynna med i All I Want For Christmas Is You.

Julgranens historia

I Sverige ställde man kvistade granar med bara en ruska högst upp på sidorna om dörren långt innan julgranen kom hit. Det skulle signalera om julefrid men också skrämma bort farliga makter! Den första kända julpyntade granen i Sverige stod på Stora Sundby 1741.
julgran-inomhus-uthomhus

Julgran utomhus eller inomhus?

För många har julgranen en given plats i hemmet under julperioden. Men alla är inte helt överens om vilken plats där granen gör sig bäst. Här tittar vi närmare på var granen platsar bäst.
slänga-gran

Hur slänger man egentligen julgranen?

Det är många krav och regler som präglar sophanteringen. Dessa påverkar inte minst hur man får slänga en gran. Vi har tagit en titt på vad som gäller och hur man på enklaste sätt gör sig av med granen.

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.