park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Plastgran eller riktig julgran?

Tänk på miljön när du väljer din gran

Att välja rätt ur miljösynpunkt när man shoppar kan vara en riktig huvudvärk i många fall. Men när det kommer till julgranar är det enkelt. Skippa plastgranen och välj en riktig julgran i stället.

Ekologisk KRAV-märkt julgran

Enligt Naturskyddsföreningen är det bästa alternativet att se till att välja en ekologisk KRAV-odlad julgran, och då helst en svensk gran så att den transporterats så kort som möjligt. Ibland kan det vara svårt att få tag på då efterfrågan är stor, så det kan vara bra att vara ute i god tid.

Välj inte plastgran

Även om en plastgran används i flera år så har den sämst inverkan på miljön. Detta om man räknar in produktion, giftiga kemikalier vid nedbrytning och förbränning samt med tanke på att plastgranar ofta produceras i Asien. Detta leder till väldigt långa transporter.

Fler fördelar med riktig gran

Visst är en del av julkänslan att få hem granen? Att varje år få fundera hur just denna vackra gran ska pyntas. Med en plastgran får du dessutom inte den härliga doften av en riktig svensk rödgran som sprider julkänsla i hemmet.

Ta hand om din gran

Glöm för allt i världen inte att vattna din gran. Fyll på så att den aldrig är utan vatten, och ge den vatten direkt när den kommer in. Det kan också vara ett bra tips att låta granen vänja sig lite vid värme om möjligheten finns. Låt den vara i ett garage eller förråd först innan den tas in.

Återvinn din julgran

Så, nu när du kommit fram till att en KRAV-märkt julgran var det bästa alternativet återstår ett moment efter jul. För att verkligen säkerhetsställa att du smidigt och enkelt gjort det du kan för miljön så beställer du enkelt en upphämtning för återvinning av din gran. SkogsSverige skriver att återvinningen av din gran anses ge el motsvarande det som behövs för att köra fyra tvättmaskiner om granen eldas upp i ett värmeverk. Så drömmer du om en vit jul? Se till att fira den så grönt som möjligt.

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..