park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Mellanlanda eller går det att plocka in granen direkt?

Det har blivit populärt att låta granen mellanlanda utomhus för att den ska anpassa sig till klimatet. Här tittar vi närmare på huruvida det verkligen är nödvändigt.

Allt fler väljer att engagera sig fullt ut i sina julgranar. För många har det blivit något utav en hobby och utmaning att se till om man kan minimera mängden barr och hålla granen snygg så länge som möjligt.

Men behöver granen mellanlanda? Kortfattat så kan det hjälpa granen att hålla sig fräsch, men det är definitivt inte ett måste. Här har vi tagit en titt på vad mellanlandning kan göra för din gran, och vilka alternativ som finns.

Mellanlandning kan vara gynnsamt – men är inte ett måste

Granar gillar faktiskt både kyla och fukt. De är däremot inte helt tokiga i värme. Många väljer att låna granen stå utomhus eller i farstun för att den ska anpassa sig till det nya klimatet. Enligt utsago kan granen släppa barr i vild panik om den utsätts för extrem värmeväxling.

Även om det inte skadar att låta granen anpassa sig långsamt så är det absolut inte ett måste. Granen kommer att överleva ändå. Och genom att säkerställa att den har tillgång till färskt vatten så kan du främja granens acklimatisering utan att behöva förvara den kallt.

För dig som inte har möjligheten att låta granen mellanlanda men vill göra alltför att den ska hålla sig fräsch finns det ett annat alternativ. Ge granen ett nytt snitt så snabbt som möjligt, låt granen stå i någon timme och placera den sedan i en riklig mängd vatten. Det kan göra minst lika mycket nytta, om inte mer, än att låta den mellanlanda.

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..