park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Hur undviker man att julgranen börjar barra?

En barrfri julgran…

Hur undviker man en julgran som börjar barra? Det viktigaste är att julgranen har ett färskt snitt innan man tar in den. Vi gör alltid ett färskt snitt för att öppna ledgångarna så att granen kan börja ta upp rikligt med vatten.

Det bästa är även om granen först får mellanlanda någonstans svalt så att den inte får en chock när den kommer in i värmen. Gärna i ungefär ett dygn och helst i julgransfoten eller en hink med vatten. Har du möjlighet att göra ytterligare ett nytt snitt efter att julgranen mellanlandat så är även det att föredra.

Granen är törstig! När granen står inne och särskilt under första dygnet, så dricker den väldigt mycket! Tänk därför på att kontinuerligt fylla på med vatten då vattnet kan ta slut mycket snabbare i början än vad många tror. Viktigt är att sedan fortsätta vattna regelbundet. En regel är att aldrig låta granen stå utan vatten! För när den gör det så kommer den börja barra.

Låt heller inte granen stå nära en värmekälla för granen trivs inte bra i värme.  Undvik därför värmekällor som element och kaminer. Har du golvvärme kan en julgransmatta isolera värmen något och även det kan underlätta. Vi rekommenderar även en bra julgransfot som rymmer mycket vatten för att göra underhållet enklare.

Följer du dessa steg bör granen hålla sig barrfri länge!

 

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..