park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Hur får man julgranen att se färsk ut så länge som möjligt?

Att ha en pigg och livfylld julgran är något många ser som ett måste. Men i värsta fall så granen bli hängig långt innan tjugondag knut. Här kommer några knep för dig som vill att granen ska hålla så länge som möjligt.

Det är lätt att glömma bort att även julgranen kräver en del skötsel och omsorg. Åtminstone om man vill minimera risken att den barrar och säkerställa att den ser riktigt fin ut så länge som möjligt.
Vi har tittat på några knep som får din gran att se snygg ut riktigt länge.

Låt granen acklimatisera sig

Inga träd gillar värmeväxlingar. Och det är inte säkert att granen är beredd på din inomhustemperatur. Om möjligt, låt den stå en dag på balkongen, i garaget eller i farstun. Därefter kan du ta in den i värmen.

Glöm inte vattnet

Precis som andra träd och växter så behöver julgranen vatten. Om du vattnat riktigt mycket i början så ökar du chansen att granen håller så länge som du vill. Detta beror på att med största sannolikhet är ganska törstig när den väl kommer fram till dig.

Överväg att ge granen att nytt snitt

Granen tar upp vatten och näring genom stammen. Men för att det ska vara möjligt så behöver den ett färskt snitt som inte har torkat igen. Genom att göra ett diagonalt snitt vid granens fot så kan du säkerställa att den får den näring den behöver.

Glöm inte vattnet – igen!

Kom ihåg att ge den nytt vatten regelbundet. Det är granens näring och behöver vara färskt för att det ska fylla sin funktion. Är du osäker på hur ofta det behövs vatten så kan du byta ofta. Granen kommer att uppskatta regelbundet vattenbyte.

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..