park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Hur blev julgranen en tradition?

Det magiska träd vi idag kallar för julgran har sitt ursprung i Tyskland och Schweiz. Ingen vet helt säkert vart eller när traditionen kring julgran kom till, men den mest återberättade historien handlar om en tysk kyrkoreformator, vid namn Martin Luther, som i början på 1600-talet gick igenom skogen och såg stjärnorna lysa genom trädgrenarna. Historien säger att han tyckte det var så vackert och att skenet påminde honom om Jesus. När han kom hem till sina barn den kvällen lyfte han in en gran i huset och pyntade den med en massa levande ljus. Och han var i så fall, vad man vet, den första att ha just en julgran inomhus.

Sen dess har fenomen på något sätt spridit sig och utvecklats till ett självklart inslag i julfirandet världen över. Att fira jul utan en julgran är lite som att fira jul utan en julgran…

 

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..