park

Tack för denna säsong! Förbeställningar till julen 2024 öppnar i april.

park

Varför dör granen?

Julgranen har en mycket tidsbegränsad förmåga att ta upp vatten direkt i stamsnittet, det är därför viktigt att du köper en färskhuggen julgran, gärna en svensk med kortare transportsträckor. Eftersom granen behöver få rikligt med vatten dör den efter en tid. Särskilt om den inte löpande får tillgång till vatten i början. Detta är en av de vanligaste missarna som leder till att julgranen börjar barra, speciellt i början när julgranen kan dricka litervis de första dygnet. En julgran får aldrig stå utan vatten.

Sköter man vattnandet bra kan en kungsgran stå sig ända fram till påsk. Det förekommer även att granar växer och skjuter nya skott ifall. Förutom hur du sköter bevattningen och när julgranen är huggen, så finns det annat som är med och påverkar julgranens mående och livslängd. Forskning visar att varma höstar gör att julgranarna barrar fortare. Mest optimalt är regelbundna perioder med nattfrost under oktober och november, det i kombination med mycket vatten är den bästa förutsättningen för att granen ska hålla sig barrfri så länge som möjligt.

Kungsgran

Från 495 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Rödgran

Från 299 kr
4.74 out of 5
Välj storlek på granen
expand_more

Välj ut en favoritgran

Du väljer din favoritgran. Vår svenskodlade kungsgran eller den klassiska rödgranen? Du väljer!

Datum & tid för leverans

Välj ett datum och en tid som passar dig för leverans. Beställer du före kl 18.00 så kan du få leverans redan nästa dag.

Leverans 100% fossilfritt

Vi levererar hem till din dörr 100% fossilfritt. De fossilfria leveranserna möjliggörs genom elfordon och fordon som fyller tanken med HV0100.

Granhämtning

När julen är slut kommer vi och hämtar julgranen. På samma sätt som vid leverans kan du ställa granen utanför din port.

Andra tittade även på..