park

Leverans direkt till dörren

park

Placering av julgran

Placering av julgranen är en omtvistad fråga. Och alla har nog sina egna idéer om var granen gör sig bäst. Här tittar vi närmare på några saker som kan vara bra att undvika när man placerar ut sin gran.

Om man bortser från estetiska och personliga preferenser så finns det en del saker att tänka på när man placerar granen. Åtminstone om man vill att den ska leva så länge som möjligt. Här är några saker som kan vara värda att fundera på när man väljer att placera ut sin gran.

Var du i slutändan ställer din julgran är så klart helt och hållet upp till dig. Man ska inte heller göra saker för krångliga. Fokusera därför i så stor utsträckning på att placera den där det känns bäst för dig! Men här är några tips..

Placera granen bortom värmekällor

Om du vill att granen ska hålla sig fräsch riktigt länge så är det en bra idé att placera den bortom värmekällor. Element, kaminer och liknande kan resultera i värmeväxlingar som gör att granen både barrar och sliter ut sig i förtid.

Placera granen svalt

Lika viktigt som att undvika värmekällor är att försöka placera granen så svalt som möjligt. I närheten av fönster är alltid en bra idé. Då granar gillar svalare klimat så kommer det göra mycket för att förlänga julgranens livslängd.

Placera granen där den kan barra fritt

Rent krasst så är det i många fall omöjligt att helt undvika barr. Men man kan göra det bästa av situationen och placera granen på en palts där den kan barra ostört. Ett bra tips är att ha en särskild matta eller filt under granen. Det gör att barren inte sprids och blir lättare att ta hand om. När ni väl ska slänga julgranen kan det vara bra med en gransäck som går att köpa hos oss.

Barr är barrträdens motsvarighet till blad.

 

park

Välj ut en gran

Du väljer din favoritgran. Vår berömda Kungsgran eller den klassiska Rödgranen?

event

Välj datum & tid

Välj ett ledigt datum och en tid som passar dig.

local_shipping

Vi levererar

Vi levererar till din dörr inom 24h, 100% fossilfritt.

check_circle

Tänk på miljön

Omvandla julgranen till energi. Vi hämtar den om du vill.